SÍ a la independència

Després d’un milió de vots favorables a la independència recollits en consultes populars fetes arreu de Catalunya, del milió de manifestants a Barcelona el 10-J del 2010 i del més de milió i mig l’11-S del 2012, els catalans vam enviar al nostre Parlament una majoria absoluta de diputats compromesos amb la independència i vam fer, en les darreres eleccions del passat 25-N, un nou pas, decisiu, cap a la independència.

  • Volem la independència perquè la via autonòmica, amb el nou Estatut definitivament sentenciat, és ja una via morta que no ens porta enlloc.
  • Volem la independència perquè no permetrem que els magistrats del TC tinguin la darrera paraula sobre el destí de Catalunya, un destí que democràticament només els catalans podem decidir.
  • Volem la independència perquè després de 100 anys de catalanisme, quan Espanya representa que ja s’ha convertit –això diuen- en un estat democràtic de dret, liberal i modern, Catalunya no és encara acceptada com a nació ni la llengua catalana té el reconeixement que li cal.
  • Volem la independència per començar a construir, d’una vegada per totes, la Catalunya econòmicament pròspera, socialment justa, políticament lliure i espiritualment gloriosa que Macià volia fer realitat.
  • Volem la independència perquè, com va dir Lluís Companys, totes les causes justes tenen al món els seus defensors i Catalunya, en canvi, només ens té a nosaltres, els catalans (amb molts illencs i valencians inclosos).
  • Volem la independència perquè Catalunya deixi de ser aquella “pobra, trista, bruta, dissortada pàtria” de què parlava el recordat poeta Salvador Espriu i, tal com volia Vicent A. Estellés, l’altre poeta homenatjat, esdevingui “una pàtria lliure, lluminosa i alta”.
  • Volem la independència perquè encara som una vella nació d’Europa i per continuar-ho essent necessitem un estat propi i una democràcia cohesionant, eficient i moderna, amb uns serveis públics dignes dels impostos que tots paguem.
  • Volem la independència perquè hem estat, durant massa temps, presoners d’una Espanya hostil i depredadora que ara tindrà, si la vol aprofitar, una oportunitat per recobrar la dignitat de viure exclusivament dels seus recursos i del seu propi esforç.

Sempre hem dit que “quan convé seguem cadenes”… Diguem sí a la independència, per la llibertat de Catalunya i de tots els catalans. Visca Catalunya lliure!

Marcats com:
Joan

Autor: Joan Torres Nalda

No hi ha comentaris

Deixi una contestació