Resultats de les Eleccións catalanes del 25N

Amb els resultats de les eleccions catalanes del 25N n'hi ha que ens volen enredar. Un cop han parlat les urnes tothom en fa les primeres valoracions.Que ara PSC, PP i Ciutadans parlin de “gran fracàs” del sobiranisme fa riure quan la suma dels seus diputats (48) no arriba ni a la meitat de la cambra (68) i queda molt per sota del total de diputats que volen un referèndum sobiranista (87).

Dit això, cal lamentar el retrocés de CiU, força no obstant clarament guanyadora, a qui han passat factura les retallades socials però també les insídies de diari espanyol El Mundo. Un retrocés que ha evitat una victoria sobiranista més àmplia i aclaparadora. L’objectiu sobiranista de superar àmpliament la majoria i sumar més de 2/3 del Parlament no s’ha assolit, d’acord, però totes les opcions resten obertes.

Afirmar, com fan els unionistes, que “la proposta sobiranista ha quedat desautoritzada per les urnes” és voler tancar el ulls a la realitat. Perquè és obvi que l’espanyolisme ha quedat molt per darrere dels qui accepten una Catalunya lliure.

Marcats com:
Joan

Autor: Joan Torres Nalda

No hi ha comentaris

Deixi una contestació