Propostes

Coses que es poden fer en pocs o sense doblers des de un ajuntament amb ganes de treballar aquest projecte:

1.- Posar el nom del General a un carrer important, a una plaça, edifici públic, sala… i fer un  acte d'homenatge dedicat a tots els herois de la Guerra europea de Successió i tot el nostre poble. Donar ressò de l'acte cridant a la premsa per a difondre la nostra idea a tots els Països Catalans.

2.- Des de la Regiduria de Cultura, contactar amb els centres educatius del municipi per a generar junts nous materials didàctics que després desenvoluparem a l'escola ( tot tipus d'escola ). També es pot pensar en recreacions històriques fetes i representades pels nostres joves.

3.- Contactar amb regidors de cultura i batlles del partit al que cada u pertany compartint amb ells el Projecte. Convidar als altres partits del nostre municipi a participar-hi.

4.- Realitzar un article de premsa contant no sols el Projecte, sinó donant una visió històrica d'En Basset, En Villarroel, En Moragues… parlant de la pròpia història del nostre municipi i d'aquesta forma convidar a tots els municipis de l'arc mediterrani i de les Balears i Pitiüses a participar en el Projecte Basset.

5.- Interpretar la nostra obra musical, o una part d'ella ( per exemple l'Himne a Basset ), convidant a la gent a aprendre la lletra per a que puguen acompanyar al cor. Aquí no cal dir que els directors musicals poden fer la interpretació que ells vulguen i, fins i tot, modifiquen algun acord si no és per a ells adequat, així com canviar els instruments quan no es dispose de la plantilla musical que està indicada a la partitura.

6.- Convidar a les Entitats Culturals, de tota mena, a participar en la preparació d'un acte per a l'onze de setembre del 2014 intentant implicar a tota la societat civil. El voluntariat a de jugar el paper més important.

7.-Fer concursos en la població juvenil de creacions artístiques: musicals, literàries, pictòriques, escultòriques – com hem fet nosaltres al Poema Basset -, cada any sobre un heroi de la Guerra europea de Successió, o un moment històric d'aquesta guerra o… Les obres premiades – no cal que siga amb diners, amb llibres bons…i un reconeiximent públic-, poden quedar-se a l'arxiu municipal. Amb el temps seran un recurs propi del Projecte.

I totes les idees que vosté vulga, que segur seran tan bones o més que les nostres. El que sí considerem que és molt important és que el Projecte Basset siga viscut per la gent com un projecte propi, de tots i per a tots, evitant protagonismes i així segur que aconseguirem una major implicació per part de la ciutadania.