Adéu Espanya – IV (Cites)

“No tindríem tant independentisme sense les constants agressions per part d’Espanya, incapaç d’acceptar la diversitat. (Davant d’això) l’independentisme només pot fer que créixer, créixer i créixer fins a esdevenir imparable”.

Vicent Partal, director de Vilaweb

 

“El poble de Catalunya ha parlat i s’ha expressat amb total claredat: és l’hora de la independència, que Catalunya sigui un nou estat d’Europa… Siguem dignes del poble de Catalunya, complim la seva voluntat”.

Alfons López Tena, jurista i diputat

 

“El procés (d’independència) no ha de començar amb un referèndum, sinó amb una majoria parlamentària consistent de diputats que representin partits que volen un estat propi… El procés és feixuc i llarg, i la convocatòria del referèndum  l’ha de completar al final”.

Salvador Cardús, sociòleg, analista polític i escriptor

 

“La nostra feina, des de la societat civil, és empènyer uns partits polítics que no faran el pas si no s’hi veuen abocats per circumstàncies externes. Intentarem que el facin… Nosaltres, però, anem cap a l’estat propi i no volem cap pas intermedi”.

Carme Forcadell, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC)

 

“L’independentisme té avui una força que fa poc era impensable. Però ha de tenir també prou maduresa per esdevenir una opció consistent i majoritària. No estic defensant el pensament únic, déu me’n guard, sinó la capacitat estratègica de saber quan toca barallar-se i quan toca fer pinya”.

Patrícia Gabancho, periodista i escriptora

Joan

Autor: Joan Torres Nalda

No hi ha comentaris

Deixi una contestació