Adéu Espanya – III (Cites)

“En pocs anys s’ha produït (a Catalunya) un progrés espectacular vers una voluntat sobiranista majoritària. Ara som en un dels millors moments de les relacions (amb Espanya) perquè estem a punt de sortir del marc de confusió en què hem estat atrapats durant tants d’anys per establir un nou model de relació, d’igual a igual”.

Salvador Cardús, sociòleg, analista polític i escriptor

“Cal traslladar fidelment el crit als carrers de Barcelona del milió i mig de persones al Parlament de Catalunya… El camí cap a la independència faria necessari que els partits polítics catalanistes formessin una gran coalició en les properes eleccions al Parlament”.

Joan Laporta, diputat i expresident del F.C. Barcelona

“Per nosaltres, amb pacte fiscal o sense, l’únic camí és l’estat propi. Si hi ha eleccions anticipades, demanarem als partits que incloguin el referèndum d’autodeterminació en els seus programes”.

Carme Forcadell, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC)

“Si amb 30 anys d’Espanya autonòmica no s’han trencat la convivència ni la cohesió de la societat catalana, els qui ara la pronostiquen s’equivoquen. Som una societat tan cohesionada i diversa com qualsevol altra del món. Una Catalunya sobirana, amb capacitat d’oferir un horitzó social i de progrés, no tindrà problemes de cohesió”.

Salvador Cardús, sociòleg, analista polític i escriptor

“Crec, personalment, que el debat sobre si tindrem o no independència ja està superat. Ara el plantejament és saber com i quan arribarà”.

Matthew Tree, anglès i escriptor català

Joan

Autor: Joan Torres Nalda

No hi ha comentaris

Deixi una contestació