James Bond contra el doctor No

L’oportunitat de la independència és massa bona per deixar-la passar. La frase no és meva sinó de Sean Connery, el gran actor escocès que va fer mundialment conegut l’agent 007 del servei secret britànic. En un article publicat a la Gran Bretanya, l’antic James Bond deia també que no hi ha res més creatiu que crear una nova nació. Tranquil•litza saber que l’agent 007, el millor i el més fiable en la lluita contra l’imperi del mal, està de part nostra. La veritat és que els seus serveis es vindrien molt bé davant les constants agressions del poder centralista espanyol contra Catalunya. Unes agressions que no s’aturen ni amb l’amenaça secessionista. Només hi trobo dues explicacions: o bé no se’ns prenen prou seriosament, o bé ens volen fer fora d’Espanya. Altrament hi ha coses que no s’entenen.
Les aspiracions catalanes d’una gestió autònoma de l’aeroport del Prat, vinculada al territori, s’han esfumat després dels canvis en el model aeroportuari aprovats pel govern espanyol el gener passat. A Madrid han decidit retallar les ales a l’aeroport de Barcelona. La preferència del govern per mantenir una gestió centralitzada és conseqüència de la pèrdua de pistonada de l’aeroport de Barajas durant el 2013. D’altra banda, PP i PSOE han impedit que el corredor mediterrani ferroviari sigui declarat aquests dies prioritari pel Congrés de Diputats com demanava una moció presentada per CiU. Socialistes i populars s’ha posat un cop més d’acord i es neguen a reconèixer, en contra del parer de la Unió Europea, que aquesta infraestructura sigui una prioritat estratègica. Demanen, en canvi, que un ramal del corredor passi per Madrid. Quina barra i quina poca vergonya, senyors! Ara hem sabut, a més, que els historiadors, catalans o no, ja no tenen lliure accés als antics arxius diplomàtics del Ministeri d’Afers Exteriors. Ho fan per amagar-nos els horrors de l’Espanya negra? Per ocultar les proves que Catalunya fa segles ja era una nació? 
El president Rajoy, gran comediant, diu que ell està disposat al diàleg sempre. Sempre i quan no serveixi per parlar d’allò que Mas i la majoria de catalans li reclamen. Ofereix diàleg però ens diu que hi ha coses de les quals ell no pot parlar. Quina broma és aquesta? Si no pot vostè, que és el president, qui pot fer-ho? Ja sabem que el funcionari Rajoy no és cap estadista, però es pot negar a fer de president? Per ara sembla preferir el paper del malvat Doctor No: no a l’Estatut, no al pacte fiscal, no a la consulta, no a tot. Com es repeteix aquest home! La consulta NO es pot fer perquè NO és legal. Miri, Doctor No, això és el que vostè diu però molts no ho veiem així. La seva capacitat de debat i argumentació és més aviat nul•la, no? No ens ha dit encara que vulgui impedir la consulta, només afirma que no la pot autoritzar. Siguem clars, Doctor No. Sàpiga que no autoritzar la consulta no és el mateix que impedir-la i que els catalans, si no ens ho impedeix, votarem. Fins on està vostè disposat a arribar? Pensi que tenim l’agent 007 de part nostra.

Joan

Autor: Joan Torres Nalda

No hi ha comentaris

Deixi una contestació