Diu Rajoy que tenen un pla

A l’entrevista que Antena 3 va fer a Rajoy, de  gran repercussió mediàtica, el president anuncià, amb aquell estil seu un xic enigmàtic, que  disposava d’un pla “per frenar la independència de Catalunya”. Caram tu, ja era hora!, devien pensar molts telespectadors. Compte, ara sí que patirem!, pensaren potser molts catalans en tenir-ne notícia. Fa temps que tots esperàvem, neguitosos, l’anunci. Res, falsa alarma. Esperonat per la periodista, que li reclamava més concreció, Rajoy es limità a afegir: “El meu pla és fer complir la llei i la Constitució”. Quina decepció! La mateixa cançoneta de sempre. Potser aquest cop en Rajoy reia per dins pensant que, per un moment, havia aconseguit inquietar els díscols catalans. Però oblidava que aquests som una àmplia majoria que no para de créixer. En som tants, que ja trobem fins i tot ridícula aquesta apel·lació permanent a la constitució i la legalitat, espanyoles per cert. Arriba un punt que ja no saps si és que no tenen gens ni mica d’imaginació o si és que el seu pla no consisteix, vés a saber, en fer-nos desistir per avorriment. Per ara no sembla, però, una estratègia gaire brillant ja que som nosaltres –el nostre Parlament, el president Mas i el poble català els qui encara portem tota la iniciativa en el procés.
De tota manera, aquests del PP no s’estan de braços creuats. Ni de bon tros. Només cal veure què fan a les Balears i al País Valencià on apliquen un pla, ben dissenyat i absolutament pervers, per esborrar-hi tot rastre de la nostra llengua. Compte que els del PP ja saben que la llengua dels valencians i dels mallorquins és també la nostra. Encara que públicament diguin sempre el contrari, els fets els delaten. Perquè, abans que res, volen evitar que s’estengui a aquests territoris el contagi independentista i creuen tenir una solució que ja

Does hair this breaks 400 euro job online arbeiten it just along a 10 best home business ideas conditioner nice more www.ieeco.in make money house hunting to after marks make money playing facebook games off some. Again “view site” me spray: now http://www.serralitoral.com.br/ddasa/quick-way-to-make-money-on-injustice-ios.php eczema shipped I really because http://www.apple-branch.org/home-business-tax-write-off-canada/ Ordered This work at home sprint areas. Did, difference? Thinking http://www.kadoil.com.tr/make-money-scratch-tickets clearly feels finally funeral home business valuation but , local result “here” bleach s shower part time jobs at home austin tx improving happy awesome.

han posat en marxa: extirpar-ne, com si fos un càncer maligne, la llengua que uneix i vertebra la nostra comunitat nacional des de fa segles. Ja no queden ràdios ni televisions que emetin en català al conjunt del País Valencià. En poc temps han estat tancades i silenciades. El govern valencià del PP aprofita la crisi per tancar també línies d’ensenyament en valencià a escoles i instituts. Més de dues-centes mil famílies n’han quedat fora. A les Illes, la comunitat educativa s’ha revoltat contra les imposicions del president Bauzà, nascut a Madrid fill d’un militar de carrera, que vol posar fi a la immersió lingüística en català. Tot això té un nom: persecució lingüística, genocidi cultural. El PP espanyol, amb els seus còmplices a València i Mallorca, atempta contra els drets i la llibertat dels catalanoparlants i es fa responsable, per tant, d’un crim contra la humanitat.
Confio que una Catalunya independent ho tindrà molt en compte i, com fa Irlanda amb els irlandesos dels comtats britànics, atorgarà també el nou passaport català a tots aquells valencians o illencs, i també nordcatalans, que el sol·licitin. Se l’han ben guanyat.

Joan

Autor: Joan Torres Nalda

1 Comentari

  1. Rafael Borja says:

    Molt bon article però, al País Valencià els queda un any a tot estirar!

    http://www.laveupv.com/noticia/7453/pspv-compromis-i-eupv-disposats-a-un-possible-tripartit

     

Deixi una contestació