Coses del dimoni

Es veu que el cardenal Rouco Varela, espanyolista i nacionalcatòlic recalcitrant, no ha dubtat a nomenar, recentment, vuit preveres com a exorcistes. Pot semblar una notícia de pel·lícula, però és autèntica i ben real atès que mossèn Jaume Reixach en parlava fa uns dies en la seva habitual columna en un diari català. Tots vuit serien ja d’edat avançada perquè els nous capellans ja fa temps que no reben, abans de ser ordenats, la facultat d’exorcitzar. I ara ve la part més intrigant de la notícia: tots vuit han estat destinats a la diòcesi de Madrid on sembla que es concentrarien –i no m’estic inventant res- la majoria de casos de presumptes posseïts pel diable. Sí, ja m’afiguro què estareu pensant i sobre això no hi valen bromes. Com molts de vosaltres, però, jo també haig d’admetre que una cosa així no fa sinó confirmar les meves sospites. Ja se sap, i la meva àvia ho recordava sempre, que el poder i el dimoni han estat sempre molt ben avinguts. I doncs què!

Així les coses, no m’estranyaria gens que el senyor Hermann Tertsch, columnista de l’ABC i fill d’un paramilitar nazi refugiat a l’Espanya franquista, fos un d’aquests posseïts pel dimoni. Ho dic perquè cal ser molt diabòlic per deixar anar, en relació a l’afusellament del president Companys, que “se trata de una de las pocas ejecuciones de Franco que toda democracia habría aplaudido”. Què?! Com pot algú expressar un disbarat tan injust? Quina barbaritat tan satànica! Quina gran manca d’humanitat. I quin profund desconeixement del que és i del que representa la democràcia. Proposo que algun exorcista, o millor tots vuit, facin una visita immediata i una exploració completa a aquest personatge infame. D’exemples com aquest, si busquen, en trobaran molts més.

De Madrid estant, però, és possible que també vegin el diable al darrere d’aquesta plataforma anomenada “Súmate” que va fer la seva presentació pública, tot just a final de maig, a la vila de Sant Boi. La nova entitat, integrada per catalans de llengua i cultura castellana, denuncia “el reiterat menyspreu dels diferents governs de l’Estat espanyol davant les necessitats i les reivindicacions de la societat catalana”. Asseguren que “ha arribat l’hora que treballem com un sol poble i construïm un nou país pel futur i el benestar dels nostres fills”. Aquesta gent ho tenen molt clar: volen el millor per a Catalunya perquè ells també hi viuen i són d’aquí. No els falta raó, direu. Sí, però no ens hauríem de sorprendre si d’aquí pocs dies ens arriben a Catalunya tota una colla d’exorcistes enviats pel senyor cardenal. Jo no m’hi jugaria res. Joan Torres Nalda, Olot

Joan

Autor: Joan Torres Nalda

No hi ha comentaris

Deixi una contestació