Col·lectiu

Promotors:

Vicenç Salvador Torres Guerola, músic mallorquí nascut a Palma el 1965.

Autor d'obres de guitarra clàssica, guitarra i veu, i obres de música de cambra.
Poema a Joan Baptista Basset (2011), amb Josep Usó i Manyanós. Poema a Lluís Companys (2013), amb Josep Usó i Manyanós i Damià Torres Latorre.

Cofundador de la revista Carrer 13 del GREC (Grup d'Educadors de Carrer, de Palma de Mallorca). Coordinador de programes a la Fundació Ferrer i Guardia del País Valencià: "Xiquets i xiquetes del carrer", a València. Exposició fotogràfica de la problemàtica dels xiquets al diferents barris i pobles de València, amb els fotògrafs: Carolina Latorre Canet, Jesús Salinas, Mamen Valls, Ricardo Salom, Rafael Arroyo, Nuria March i Laura Malo. Al Café Lisboa, Ajuntament d'Alaquàs i a l'Ajuntament de la Mancomunitat del Barri del Crist.

Autor, amb Carolina Latorre Canet, del documental "Latorre", publicat per Aljannat, 2008, Ajuntament d'Alginet. Monogràfic dedicat a Ismael Latorre Mendoza, fotògraf més significatiu de la Ribera del Xúquer, després de la guerra incivil espanyola.

Soci d'Ona Mediterrània, agermanat a La Veu Del País Valencià i col·laborador de l'Associació dels Miquelets del Regne de València.


Josep Usó i Mañanós (Castelló de la Plana, 1959) és un escriptor valencià. Nascut a Castelló de la Plana, ben prompte es trasllada a Vila-real. Es llicencia en Químiques a la Universitat de València, per encarar la seua carrera professional en la docència d'instituts. En aquest aspecte, edita manuals didàctics per assignatures com Química, Física o Matemàtiques.

A la dècada dels 90 fa el salt a la literatura de ficció. El 1998 publica La catifa maleïda. A partir d'ací combina les novel·les amb les narratives curtes; en ambdós casos aconsegueix diversos premis: Amor amarg (Universitat de Lleida, 2001), Carme i Maria (Roser d'Argent del Vila de Puigcerdà, 2003),Civils i incivils (Sant Carles Borromeu d'Andorra, 2004), Els retrobats i els perduts (Ciutat de Sagunt, 2007), La senda llarga (Vila d'Almassora, 2008), premi de narrativa Ciutat de Torrent 2011, amb l'obra Fàtima i Cristina. Una història amb llum i ombres (Premi literari Vila de Puçol 2012) Autor de Quatre Poemes a Joan Baptista Basset.


Fotògrafa i guionista, nascuda en 1959, a la Ribera Alta del Xúquer. Filla d'Ismael Latorre Mendoza i néta de Justiniano Latorre Rubio. Des de 1993 treballa professionalment com a tècnica del gabinet d'audiovisuals de la Escola de Magisteri de València Ausiàs March.
Ha estat premiada en el 1r Concurs Nacional de Fotografia Hofmann com a finalista en 1991. Primer Premi a la Millor Col·lecció en el VI Concurs Nacional de Fotografia Foto Fussion en l'Ajuntament de Puçol en 1992, en el concurs municipal Vila de l'Eliana en 1992, segon premi en 1992 i 1993 en l'Ajuntament de Quart de Poblet. Primer Premi a l'Ajuntament d'Alaquàs en 1995.

Treballa en diferents camps de la imatge: diapositives, video,  fotografia artística i professional. Ha publicat fotos en 1991 a Eibar,  la caràtula del CD Hollywood Jazz en 1992,  en la revista Mujer Trabajadora en 1992,  en Túria en 1993, en l'exposició a l'IVAM Centre del Carme en 1994 i Carrer 13. En el 2005 publica fotos en el llibre de la Universitat de València Descoberta. Obres principals: Dones i paisatges. l'Índia, 1988 (1989), Coautora amb Úbeda, Marisa Els dies de cada dia (1991), Coautora de l'exposició Xiquets i xiquetes del carrer (1993). Es coautora amb Vicenç Salvador Torres Guerola del documental cinematogràfic Latorre, de l'any 2008.

Col·labora en exposicions en l'Ajuntament de Cullera, en l'Institut de Formació professional La Marxadella de Torrent. En 1996 exposa la foto fus a l'IVAM de la col·lecció Hofmann. Participa en una taula redona sobre premsa, reportatge i editorial. Col·labora amb l'exposició de fotos i cartells La República dels mestres del 13 al 27 d'abril de 2007, a l'Ajuntament d'Alginet.

Actualment, col·labora  en l'Association pour la promotion féminine de Gaoua, Burkina Faso.

Notes biogràfiques.


Col·laboradors nous de l'arc mediterrani:

Damià Torres Latorre, nascut a València en 1997. Estudia actualment matemàtiques i enginyeria física al CFIS (Universitat Politècnica de Catalunya). Al País Valencià ha guanyat en cinc ocasions les olimpíades de matemàtiques. Els anys 2013 i 2014 aconsegueix la medalla d'or a l'olimpiada espanyola de química, i a la Mediterranean Mathematical Competition. Així mateix, obté medalla d'or a la Olimpiada Iberoamericana de Química. L'any 2014, aconsegueix també l'or a matemàtiques i física, i participa a la Olimpiada Internacional de Matemàtiques, i a la Olimpiada Iberoamericana de Matemàtiques, on aconsegueix una medalla de plata.

Com a músic, entre les seues obres cal destacar Tornarem a sofrir, tornarem a lluitar, tornarem a vèncer, del Poema a Lluís Companys, amb els autors Josep Usó i Manyanós i Vicenç Salvador Torres Guerola. Va formar part del grup de metal MAFEP com a teclista.

Col·labora amb els aspectes informàtics del projecte.


Nascut a Utiel (1952) de pare eivissenc i mare saforenca. Estudis de Batxillerat en un internat dels PP Salesians a Girona i estudis superiors de Magisteri a Blanquerna i Escola Normal de de Girona. Residència i família a Olot.

Mestre durant molts anys i director d'escola pública, ara jubilat. Coordinador del CRP (Centre de Recursos Pedagògics) i impulsor del Camp d'Aprenentatge de la Garrotxa. Afiliació sindical a USTEC i la CSC. Compromís polític amb PSAN i Nacionalistes d'Esquerra, primer, amb ERC durant molts anys i darrerament amb RCat.

Regidor d'ERC a l'Ajuntament d'Olot durant dos mandats i responsable de l'àrea d'educació durant el segon.

Soci d'Òmnium Cultural, d'Acció Cultural del País Valencià, de KEA (Kataluna Esperanto-Asocio) i de l'Agrupació Astronòmica de la Garrotxa. Interessos: literatura (en català, anglès, esperanto i castellà) , cinema, música (clàssica, jazz, celta i cançó catalana), contacte amb la natura, fotografia i alliberament nacional dels països catalans.


Nacido en Cuba en el año 1977, he sido educado y formado en un seno "Cubano Revolucionario", teniendo como paradigmas las palabras independencia, lucha, revolución, justicia, igualdad, trabajo, socialismo. Graduado de Diseñador Industrial en 2003 y especializado en el desarrollo de aplicaciones webs, trabajo como freelance desde casa. Vivo en el País Valencià desde hace 10 años y como otros tantos he hecho esta tierra mía. Mientras existan injusticias, dirigentes corruptos y manipuladores, ladrones e indolentes con su pueblo, mientras la cultura y la lengua de mis hijos valencianos estén en peligro, yo seré, estaré y lucharé para impedirlo.

Si deshecha en menudos pedazos
llega a ser mi bandera algún día…
¡nuestros muertos alzando los brazos
la sabrán defender todavía!

José Martí (Héroe Nacional de Cuba)


 

De Paiporta. Empar Olmos, nascuda al País Valencià a l'any 1978. Va viure a Paiporta, des de molt jove ha lluitat en diferents organitzacions per la defensa de la llengua i la nostra cultura. Llicenciada en ciències polítiques per la Universitat Autònoma de Barcelona i especialitzada en relacions internacionals. Va tornar al País Valencià per fer crèixer una esperança que altra vida és possile. Compromesa amb la lluita per una vida més justa i més igualitària.


 


Alejandro Miralles Montolio, nascut el 1980 a Borriana, la Plana Baixa. Es doctor i professor de matemàtiques a la Universitat Jaume Primer de Castelló i també al projecte Estalmat CV.

Treballa principalment com a investigador en l'àmbit de l'anàlisi matemàtic i en l'elaboració de material docent per l'estímul del talent matemàtic en joves. Actualment viu a Benimaclet, València. Defensa i creu en un sistema públic d'educació i de sanitat i en una societat organitzada en grups menuts.

 


 

  • Baltasar Ballarín, de la Ribagorça. Col·laborador dels nostres blocs a internet.
  • Joan Lladó, de Palma de Mallorca, d'Obra Cultural Balear.
  • Joan Carabal, del Cabanyal. El nostre enllaç amb la gent d'esquerres i els sindicats.
  • Francesc Olmos, de Benifaió. Professor d'esport i divulgador del projecte a La Ribera.
  • Elvira Grau, d'Alfarb. Requint de la banda d'Alfarb.
  • Pepa García, de Bellreguard. Professora de català a València.
  • Jordi Ferrer, d'Euskadi. Fotògraf a València.
  • Salomé Cubertorer i Sancho.