Adéu Espanya – VII (Cites)

“El fet que un milió i mig de catalans surtin al carrer desactiva les acusacions que deien que el projecte independentista era minoritari. Demostra que hi ha un poble al darrere i constata, també, una maduració  del projecte sobiranista. L’independentisme ja és proactiu i guiat per una  il·lusió col·lectiva”.

Isabel-Helena Martí, vicepresidenta de Sobirania i Justícia

 

“El govern ha cremat l’últim cartutx (pacte fiscal) per intentar encaixar dins Espanya. Ho hem provat tot i tot ens ha fallat. Totes les propostes sorgides des de Catalunya amb voluntat de consens han estat llançades sistemàticament a la paperera… L’única opció vàlida que ens queda és la secessió”.

Matthew Tree, anglès i escriptor català

 

“Fa gràcia tot aquest debat sobre si l’estat propi serà o no legal. Ja sentim el soroll de tambors que ens arriba des d’Espanya. Sort que nosaltres hi posarem la part de seny que ens correspon…  Com podria ser il·legal una consulta democràtica que surti d’un Parlament elegit democràticament?

Xevi Xirgu, periodista

 

“Des de la LOAPA (1983) que han intentat un cop i un altre laminar l’autonomia. I la sentència del Tribunal Constitucional contra l’Estatut, equiparable a un cop d’estat, ha condemnat a mort la immersió. És evident que si no marxem aviat no la podrem aplicar”.

Vicent Partal, periodista i director de Vilaweb

 

“Catalunya ha fet el tomb, ha passat l’equador, i les noves coordenades vénen donades per l’afartament insofrible produït pel menyspreu i les reaccions autoritàries d’un imperi de pacotilla… Això ha desvetllat en el poble de Catalunya la voluntat de sobirania”.

Jordi Font, catedràtic de geografia i història

Joan

Autor: Joan Torres Nalda

No hi ha comentaris

Deixi una contestació