Adéu Espanya – VI (Cites)

“El nou estat que volem construir s’haurà de basar en una història i llengua comunes, sí, però també ha ser de ser un projecte inclusiu que busqui la màxima justícia social i contempli la diversitat com un valor”.

Teresa Forcades, monja benedictina

 

“En les condicions actuals Catalunya no és viable. Sí que seria viable, tan econòmicament com socialment, una Catalunya independent. Sens dubte. Però no serà gens fàcil aconseguir la independència”.

M.H. Jordi Pujol, expresident de la Generalitat

 

“Caldrà que (els catalans) decidim si acceptem la nostra residualització o emprenem el camí costerut de la independència. Tot té i tindrà costos. Però més en tindria abandonar-se, deixar d’esforçar-se i de lluitar”.

M.H. Jordi Pujol, expresident de la Generalitat

 

“L’Estatut va ser fet amb voluntat de trobar el nostre lloc dins una Espanya plural, amb un federalisme real, no només de llibre. Crec que en aquell moment la majoria dels catalans haurien acceptat això… Ara és més probable la independència que el federalisme”.

Matthew Tree, anglès i escriptor català

 

“La primera raó per voler una República Catalana, membre de ple dret de la Unió Europea, és per poder donar resposta a les necessitats i demandes de la nostra gent, garantir la cohesió social dels nostres barris i construir un futur d’oportunitats i d’esperança per a les noves generacions”.

Oriol Junqueras, historiador i president d’ERC

Joan

Autor: Joan Torres Nalda

No hi ha comentaris

Deixi una contestació