Adéu Espanya – II (Cites)

“La voluntat d’independència és la més alta ambició possible que es pugui fixar un país i és, per tant, la més encoratjadora però també la més difícil… Ens caldrà reconeixement internacional i molta capacitat de negociació amb Espanya. Però la independència és nostra, no d’ells”.

Salvador Cardús, sociòleg, analista polític i escriptor

“Em sento profundament orgullós de presidir el nostre poble en aquests moments. Crec que hem ofert a Europa i al món la millor imatge de Catalunya… Tot és possible si demostrem tenir voluntat, grans majories i capacitat de resistir”

M.H. Artur Mas, president de la Generalitat

“Fa vint anys, quan van tenir lloc les detencions i tortures de militants independentistes, vam denunciar que aquells fets condemnables evidenciaven el genocidi contra Catalunya. Cal prendre consciència que, vint anys després, continuem patint una situació de genocidi cultural”.

Josep Tero, cantautor empordanès

“Molts compatriotes us manifestàreu ahir (Diada Nacional) als carreres de Barcelona. Sapigueu que el meu cor era amb vosaltres. El vostre clam és el meu. Les vostres veus són la meva. I els vostres anhels són també els meus”.

M.H. Artur Mas, president de la Generalitat

“Nosaltres sabíem que seria la manifestació més important de la nostra història. El poble està preparat i ara són els nostres representants polítics els que han de començar a construir el nostre estat. Ja sabem que Espanya hi estarà en contra, no els fem cas. Hem de seguir el nostre camí”.

Carme Forcadell, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC)

Joan

Autor: Joan Torres Nalda

No hi ha comentaris

Deixi una contestació