Adéu Espanya – I (Cites)

“Tots hem sentit a parlar del famós somni americà. Ara és el somni català. El nostre somni. Perquè el nostre país, el nostre estat, serà de tots… Som al principi d’un procés pacífic i democràtic, però sense vacil·lacions. Sabem fer-ho. Podem fer-ho. Volem fer-ho. Però no siguem impacients, el procés serà llarg i difícil: la llibertat no ens la regalarà ningú, ens la prendrem nosaltres”.

Isabel-Clara Simó, periodista i escriptora

“Mai (des de la presidència de la Generalitat) ens havíem expressat amb aquesta contundència i claredat. Crec que el govern té molt clar cap on hem d’anar. Si puc ajudar a acabar d’empènyer, m’hi apuntaré. Sóc un ciutadà més al servei del país… Però cal que anem units: ja és hora que hi hagi concentració nacional per la independència”.

Miquel Calçada (Mikimoto), periodista i empresari

“Hem de fer un país i no l’hem de fer partit, sinó sencer. Si entre nosaltres ens entenem, la resta sortirà tot sol… És una vergonya el que ens estan fent. Espanya ens ha deixat ben trinxats, no sé com encara aguantem. Hem de bellugar-nos… Però és impossible fer-se respectar si nosaltres no ens respectem i ens barallem. Està clar que el país ha d’anar unit”.

Mossèn Ballarin, capellà i escriptor
“Sóc català i això no té remei”

“Encara hi ha molta feina a fer en defensa de la nostra llengua, les agressions continuen malgrat que fa anys que vivim en democràcia… Cada cop hi ha més catalans que pensem que la millor relació amb Espanya pot passar per una separació política i per tenir un bon veïnatge futur”.

Muriel Casals, economista i professora
Presidenta d’Òmnium Cultural

Joan

Autor: Joan Torres Nalda

No hi ha comentaris

Deixi una contestació